Voor wie vooruit wil in hout

Ma t/m vr vanaf 07.00 uur geopend

Zaterdag van 08.00u – 12.30u geopend

Bekijk ons assortiment

Douglas

Douglas heeft een oranjeroze gloed met een warme uitstraling dankzij zijn vlamstructuur. Onbehandeld heeft Douglas hout een minimale levensduur van tien à vijftien jaar (boven de grond). Douglas is sterk, zeer goed te bewerken en onderhoudsarm. Douglas dat niet is behandeld, vergrijst na verloop van tijd. Behandeling met beits gaat die vergrijzing tegen.

Douglas als constructiehout
Douglas is een sterk houtsoort, wat het ideaal maakt voor het vervaardigen van bijvoorbeeld een overkapping, schuur of veranda. Kies daarom Douglas palen en balken voor uw constructie.

Douglas hout staat bekend om haar duurzame karakter en optimale prijs - kwaliteit verhouding. Indien u kiest voor onze fijnbezaagde / ruwe douglas balken ontvangt u aangedroogd 'vers' Douglas hout. Fijn bezaagd douglas hout heeft een mooi robuust uiterlijk en een warme uitstraling door de mooie vlamstructuur en de roodachtige kleurtint. Fijnbezaagd Douglas hout wordt veel gebruikt voor schuren, tuinhuisjes, overkappingen, schuttingen en terrassen en is dan ook een populaire soort 'tuinhout', zeker in Nederland en België. Naast fijnbezaagde / ruwe balken vindt u bij De Gemertse Houthandel ook een gericht assortiment douglas planken (fijn bezaagd) , vlonderplanken en douglas rabatdelen en vellingdelen.

Inspiratie foto: Douglas overkapping met Zweeds Rabat Zwart