Duurzaamheid

Wij kiezen voor kwaliteit & duurzaamheid

Wie veel bouwt, weet: er is hout en hout.
Daarom kiest De Gemertse Houthandel bewust voor Scandinavisch hout: met kwaliteitseis C24, wat de sterkste houtvariant is in dit segment.
Een sterkte klassering welke voorgeschreven wordt in bouwbesluit & bestek tekeningen en uiteraard FSC- en PEFC-gecertificeerd.

Al het hout dat wij in ons assortiment hebben, is FSC- en PEFC- gecertificeerd en dus gekapt uit duurzaam beheerde bossen.

Houtkeurmerk FSC

Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die kijkt naar de sociale, economische en ecologische aspecten van duurzaam bosbeheer. FSC wordt hierbij gesteund door alle ontwikkelings- en milieuorganisaties.

Oogsten gebeurt alleen volgens de nationale en internationale wetgeving. Met respect voor de lokale bevolking. En op een dusdanige wijze, dat de biodiversiteit in het betreffende bos zo min mogelijk wordt aangetast. Bovendien worden FSC-producten efficiënt en optimaal gebruikt: bij hout bestaat tenslotte geen afval. Dit alles wordt getoetst door onafhankelijke certificeerders.

Houtkeurmerk PEFC

PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes, oftewel: programma voor toelating van boscertificeringssystemen. PEFC is een onafhankelijke non-profitorganisatie die duurzaam bosbeheer stimuleert. Door onafhankelijke toetsing van derden kunnen zij duurzame en legale herkomst en productie van hout aan consumenten garanderen.

Bekijk ons assortiment