Scandinavische kwaliteit

Snelle service

Alles op voorraad

Duurzaamheid

De Gemertse Houthandel levert alleen duurzaam hout: al het hout dat wij in ons assortiment hebben, is FSC- en PEFC- gecertificeerd en dus gekapt uit duurzaam beheerde bossen.

Houtkeurmerk FSC

Forest Stewardship Council (FSC) is een internationale organisatie die kijkt naar de sociale, economische en ecologische aspecten die komen kijken bij duurzaam bosbeheer. FSC wordt hierbij gesteund door alle ontwikkelings- en milieuorganisaties.

Oogsten gebeurt alleen volgens de nationale en internationale wetgeving, met respect voor de lokale bevolking en op een dusdanige wijze, dat de biodiversiteit in het betreffende bos zo min mogelijk wordt aangetast. Bovendien worden FSC-producten efficiƫnt en optimaal gebruikt: bij hout bestaat tenslotte geen afval. Dit alles wordt getoetst door onafhankelijke certificeerders.

Houtkeurmerk PEFC

PEFC staat voor Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes, oftewel: programma voor toelating van boscertificeringssystemen. PEFC is een onafhankelijke non-profitorganisatie die duurzaam bosbeheer stimuleert. Door onafhankelijke toetsing van derden kunnen zij duurzame en legale herkomst en productie van hout aan consumenten garanderen.

Bekijk ons assortiment